Κώστας Μερετάκης Βιογραφικό

Ο Κώστας Μερετάκης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Έντονα επηρεασμένος από την πολιτιστική κληρονομιά της Θρακικής καταγωγής του καθώς και από τις λαϊκές μουσικές των Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου, διαμορφώνει το δικό του χαρακτηριστικό προσωπικό στυλ. Η κλίση του για τα κρούστα φάνηκε σε ηλικία 3 ετών. Μελέτησε τα κρουστά αρχικά αυτοδίδακτα. Παράλληλα ξεκινάει τις σπουδές στο ηλεκτρικό όργανο και στη θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής. Ενόσω ήταν έφηβος άρχισε τις πρώτες του επαγγελματικές εμφανίσεις ως κρουστός. Φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό σχολείο Παλλήνης, όπου παρακολούθησε κρουστά από τον Βαγγέλη Καρίπη και αργότερα από τους ZoharFresco, StoyanYankoulov, HamdiAkatay, LeventYildirim.

Έχει συνεργαστεί ως βιρτουόζος κρουστός σε δισκογραφία και ζωντανές εμφανίσεις με πολλούς διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως: Νανά Μούσχουρη, Μαρία Φαραντούρη, Χάρης Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστος Νικολόπουλος, Χρόνης Αηδονίδης, Δόμνα Σαμίου, OmarFarukTekbilek, SimonShaheen, RossDaly, BadiAssad, Shantel, Calexico, EricBurton, JossStone …Επίσης έχει κάνει εμφανίσεις σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και σε μουσικά ντοκιμαντέρ.

Από το 2001 είναι συνιδρυτής και βασικό μέλος στο μουσικό σχήμα «ΤΑΚΙΜ» έχοντας ηχογραφήσει 2 δισκογραφικές δουλειές και με εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2008 ήταν μέλος της ορχήστρας λαϊκής παραδοσιακής μουσικής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους εορτασμούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Από το 2017 έως το 2021 δίδαξε στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μουσικών Σπουδών στο Τμήμα Συνόλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης έχει διδάξει κρουστά στο Μ.Ε.Λ.Μ.Ο.Κ.Ε., στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης και στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών.